skip to content

Povesti din Cartierul Primaverii

Povesti din Cartierul Primaverii from Lavinia Betea

Price per copy:
Lei 35 / € 9,90
incl. VAT: 5% (Lei) / 7% (EUR)
plus Delivery fees

Orderable

Category: Bücher
Pages / Format: 320 S.; 200 x 130 mm
Edit year: 2017
Publishing House: Curtea Veche
Language: Rumänisch
ISBN: 9786064400185

Proiectul Cartierului Primaverii a fost posibil datorita Uzinei de Gaze si Electricitate ca spatiu destinat functionarilor sai. In vremea razboiului, aici si-au inchiriat comunistii ilegalisti mai multe case conspirative. Dupa cucerirea puterii, Cartierul Primaverii a devenit sediul demnitarilor comunisti. Aflate in proprietatea Gospodariei de Partid, antrepriza creata dupa model sovietic pentru satisfacerea tuturor trebuintelor materiale ale „celor mai iubiti fii ai poporului", casele, cu toate dotarile corespunzatoare, erau repartizate detinatorilor de functii in nomenclatura de partid. Locatarii din Cartierul Primaverii si-au randuit viata de familie, relatiile si trebuintele dupa exemplul inaintasilor de la Kremlin.
Pentru locatarii din Cartierul Primaverii toate au fost „speciale": ratiile de alimente, policlinicile, spitalul, scolile, paznicii, croitorii, magazinele, statiunile de iarna si de vara... Speciale sunt si povestile lor despre fetele nevazute ale puterii.
Din inima cartierului nomenclaturii s-a reconfigurat, in 1989, cercul deciziei si al influentei politice. Aceste povesti de viata din Cartierul Primaverii constituie, in fapt, o miniatura a istoriei elitelor politice romanesti din ultimul veac.

Similar items that might interest you: