skip to content

Cocosul decapitat

Cocosul decapitat din Eginald Norbert F. Schlattner, Nora Iuga

Preţ pe bucată:
Lei 65 / € 14,90
Valoare cu TVA: 5% (Lei) / 7% (EUR)
plus Taxe poştale

în stoc

Categorie: Bücher
Pagini / Format: 469 S.; H 20 cm / B 13 cm, Broschiert
Anul apariţiei: 18.04.2019
Editura: Bonn/Hermannstadt, Schiller Verlag
Limba: Rumänisch
ISBN: 9783946954576

Traducere de Nora Iuga

In ziua de 23 august 1944, in orasul Fagaras, eroul cartii (nimeni altul decat autorul la varsta de 16 ani) se pregateste sa fie gazda serbarii de incheiere a scolii. In asteptarea petrecerii, pe care si-o dorea atat de mult, autorul retraieste in amintire anii de razboi de-a lungul carora tihna orasului din inima Ardealului, cu lumea lui atat de pestrita etnic si totusi atat de pasnica, fusese spulberata de naprasnica rafala istorica. Armonia etnica a comunitatii se destramase, prieteniile se rupsesera, dusmaniile rabufnisera, in acei ani, fostii colegi devenisera dusmani, iar fostii dusmani devenisera aliati. Petrecerea are in sfarsit loc, dar este intrerupta de sirenele de alarma si de vuietul raidului aerian. Totul culmineaza cu comunicatul regelui catre tara, anuntand trecerea Romaniei de partea armatei sovietice si arestarea maresalului Antonescu.

Strabatut de laitmotivul cocosului decapitat – simbol al permanentei amenintari care in final devine realitate – romanul lui Eginald Schlattner este o poveste adevarata despre iubire si ura, prietenie si lasitate, tradare si devotament.

Eginald Schlattner s-a nascut la 13 septembrie 1933 la Arad. A crescut si si-a petrecut tineretea in Fagaras printre etnii diferite: romani, maghiari, germani, evrei, armeni si tigani. Scoala a urmat-o la Sibiu, Fagaras si Brasov.

Mai multe articole care vă pot interesa: