skip to content

Panza de paianjen

Panza de paianjen din Cella Serghi

Preţ pe bucată:
Lei 25 / € 8,50
Valoare cu TVA: 5% (Lei) / 7% (EUR)
plus Taxe poştale

Poate fi comandat/ă

Categorie: Bücher
Pagini / Format: 544 S.; Softcover/Paperback
Anul apariţiei: 2018
Editura: Litera
Limba: Rumänisch
ISBN: 9786063328435

Diana Slavu, eroina Cellei Serghi, este un personaj complex, o combinatie de naivitate, feminitate, inteligenta si spirit de aventura. Iubeste cu pasiune, dar este prinsa în „pânza de paianjen" a vietii. Iubirile Dianei cea adolescentina, pentru marea dragoste a vietii ei, Petre Barbu, cea maritala, pentru Michi, si cea carnala, întruchipata de Alex – sunt prezentate prin intermediul caietelor sale, citite de Ilinca Dima, si al mai multor scrisori din corespondenta celor doua prietene. Roman de debut cu accente autobiografice, cu actiunea plasata în Bucurestiul interbelic, la Constanta, Mangalia si Balcic, Pânza de paianjen prezinta o lume cu un farmec aparte, într-un stil vioi si plin de sensibilitate, îndreptatind succesul de public de care s-a bucurat de-a lungul timpului. ...Cartea doamnei Cella Serghi impune criticului raspunderi mai mari decât le comporta o grabita recomandare.
Este incontestabil «o opera» în sensul cel mai greu al acestui cuvânt... Totul arata, în opera sa, ca exceptionale daruri de expresie si de sensibilitate au fost dominate si calauzite de o vointa proprie de a crea peste orice improvizatie, peste orice diletantism.
Un dar de observatie minutioasa, exacta, notata pregnant, cu o rara putere de a da viata si relief ultimului detaliu, iar în al doilea rând, un simt de poezie, care trece dincolo de spectacolul imediat al vietii si proiecteaza o lumina emotionanta peste cele mai derizorii fapte, gesturi si lucruri. [...] bogatia de culoare si lumina în care se desemneaza aceasta mica lumeorientala si marina, cu un farmec local pe care pictura nu la surprins în totul, dar pe care literatura, prin condeiul acestei debutante, ni-l transmite, e o bucata de antologie ea singura suficienta pentru a defini un scriitor. Mihail Sebastian

Mai multe articole care vă pot interesa: