skip to content

DOOM 3. Dictionarul Ortografic, Ortoepic, Morfologic al Limbii Romane

DOOM 3. Dictionarul Ortografic, Ortoepic, Morfologic al Limbii Romane din Academia Romana

Preţ pe bucată:
Lei 141 / € 46,50
Valoare cu TVA: 5% (Lei) / 7% (EUR)
plus Taxe poştale

în stoc

Categorie: Bücher
Pagini / Format: 1152 S.; 170 x 240 mm
Anul apariţiei: 2022
Editura: Univers Enciclopedic
Limba: Rumänisch
ISBN: 9786067049350

Lumea se schimba, se schimba si cuvintele." (Larousse)
Academia Romana a incredintat Institutului de Lingvistica „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti" responsabilitatea actualizarii normelor limbii romane, pe care Sectia de specialitate le-a avizat, iar institutiile publice au obligatia legala de a le aplica.
Prezentul volum este o editie noua, integral verificata si substantial imbogatita, a DOOM2 (2005), totalizand cca 64. 500 de cuvinte, dintre care cca 3. 600 sunt nou introduse. Si editia a treia urmeaza in linii mari optiunile studiilor traditionale privitoare la limba romana, insa cu modernizarile reflectate in invatamant. Normele de baza nu au fost modificate, dar s-au facut peste 3. 000 de recomandari punctuale noi, care tin seama de dinamica limbii si a societatii, de sugestiile si observatiile privind DOOM2, de raporturile dintre norma si uz etc.
Dictionarul ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane este destinat tuturor celor interesati sa scrie si sa vorbeasca corect romaneste. Consultarea si respectarea DOOM3 sunt in masura sa contribuie la imbunatatirea utilizarii limbii romane.

Mai multe articole care vă pot interesa: