skip to content

DOOM 3. Dictionarul Ortografic, Ortoepic, Morfologic al Limbii Romane

DOOM 3. Dictionarul Ortografic, Ortoepic, Morfologic al Limbii Romane from Academia Romana

Price per copy:
Lei 141 / € 46,50
incl. VAT: 5% (Lei) / 7% (EUR)
plus Delivery fees

Available

Category: Bücher
Pages / Format: 1152 S.; 170 x 240 mm
Edit year: 2022
Publishing House: Univers Enciclopedic
Language: Rumänisch
ISBN: 9786067049350

Lumea se schimba, se schimba si cuvintele." (Larousse)
Academia Romana a incredintat Institutului de Lingvistica „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti" responsabilitatea actualizarii normelor limbii romane, pe care Sectia de specialitate le-a avizat, iar institutiile publice au obligatia legala de a le aplica.
Prezentul volum este o editie noua, integral verificata si substantial imbogatita, a DOOM2 (2005), totalizand cca 64. 500 de cuvinte, dintre care cca 3. 600 sunt nou introduse. Si editia a treia urmeaza in linii mari optiunile studiilor traditionale privitoare la limba romana, insa cu modernizarile reflectate in invatamant. Normele de baza nu au fost modificate, dar s-au facut peste 3. 000 de recomandari punctuale noi, care tin seama de dinamica limbii si a societatii, de sugestiile si observatiile privind DOOM2, de raporturile dintre norma si uz etc.
Dictionarul ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane este destinat tuturor celor interesati sa scrie si sa vorbeasca corect romaneste. Consultarea si respectarea DOOM3 sunt in masura sa contribuie la imbunatatirea utilizarii limbii romane.

Similar items that might interest you: