skip to content

Numara stelele

Numara stelele von Lois Lowry
O poveste din Copenhaga

Preis pro Stück:
Lei 35 / € 11,90
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

bestellbar

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 168 S.; Broschiert
Erscheinungsjahr: 2021
Verlag: Arthur
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9786060860006

Numara stelele este o poveste tulburatoare despre iubire, curaj si altruism, într-o lume stapânita de frica.
Este anul 1943, iar pentru Annemarie Johansen viata în Copenhaga e un amestec de îndatoriri pentru scoala, de lipsuri si foamete, totul desfasurându-se sub privirea atenta a soldatilor germani aflati la fiecare colt de strada.
Curajul pare sa-si mai gaseasca loc doar în povestile pe care fetita i le spune seara la culcare surorii ei mai mici, Kirsti.
Aflând de raziile autoritatilor germane pentru ridicarea populatiei evreiesti, familia Johansen hotaraste s-o salveze pe Ellen Rosen, cea mai buna prietena a fiicei lor, dând-o drept propriul lor copil. Dar asta va fi oare de ajuns?
Lois Lowry surprinde în cartea Numara stelele: O poveste din Copenhaga momentul în care ritmul vietii simple a doua familii - Johansen si Rosen - este întrerupt de umbletul soldatilor germani prin oras. Cu tinuta impunatoare, acestia stârnesc groaza la fiecare colt de strada în timp ce cauta familiile de evrei pentru a le deporta.
Annemarie Johansen, o fata de zece ani, e eleva, fiica, sora si prietena. Are teme de facut, o familie iubitoare care se chinuie sa gaseasca hrana în penuria cauzata de razboi, o sora de cinci ani - Kirsti - si o prietena foarte buna - Ellen Rosen. Cu toate lipsurile, fetele nu-si pierd spiritul ludic, iar seara povestile însufletesc casa.
"Este mult mai usor sa fii curajos daca nu stii totul" este o fraza esentiala în carte. Parintii fetelor nu le divulga fetelor adevarata gravitate a situatiei. Inocenta lor si dragostea pentru celalalt le conduc actiunile.

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: