skip to content

Casa taraneasca saseasca din Transilvania.

Casa taraneasca saseasca din Transilvania. von Jan Hülsemann
Ghid pentru restaurarea caselor vechi

Preis pro Stück:
Lei 147 / € 49,00
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 217 S.; Softcover, 30x21 cm
Erscheinungsjahr: 2021
Verlag: Simetria
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9789731872490
Auflage / Bände: 2.

Transilvania a fost daruita cu un peisaj cultural aparte, care s-a format in peste 800 de ani de convietuire internetnica, si care si-a pastrat farmecul originar pana in zilele noastre. Pentru acest fapt istoric, ministrii culturii din Uniunea Europeana au decis, in 2004, ca Sibiul, unul dintre cele mai importante orase transilvanene, sa devina Capitala Culturala Europeana in anul 2007.
Acest patrimoniu cultural este din cei n ce mai amenintat. Apropierea politica a Romaniei de vestul Europei dupa 1989 a dus si in domeniul constructiilor nu numai la schimbul de modele constructive, adoptandu-se modele noi, fara nicio legatura cu contextul local, ci si la folosirea materialelor moderne, care nu sunt compatibile cu materialele locale si care influenteaza intr-o masura consistenta efectul optic al unei case. In acelasi timp, se pierd tot mai multe dintre cunostintele tehnice ale mestesugurilor traditionale, de care este mare nevoie in domeniul restaurarii monumentelor istorice.
Cartea aceasta nu doreste sa sensibilizeze ochiul doar in privinta peisajului antropic din Transilvania, ci sa constituie si un indrumar pentru reparatiile necesare la cladirile vechi, dintre care multe se pot efectua in regie proprie. Sunt abordate toate partile constructive, de la pivnita la acoperis, si exemplificate prin multe desene si imagini, reliefand problemele tipice legate de mentinerea si refolosirea sistemelor existente, propunandu-se totodata solutii posibile. Acestea sunt rezultatul unei activitati de peste 10 ani in domeniul constructiilor din Transilvania, efectuata cu efort si indarjire de catre Fundatia "Mihai Eminescu Trust" (MET), completata de o vasta experienta in domeniul mestesugului traditional si al construirii ecologice, precum si de rezultatele cercetarilor din domeniul patrimoniului imobil.
Cu o prefata a Altetei Sale Regale, Charles, Printul de Wales.

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: