skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

Exercitii practice de limba romana. Competenta si performanta in comunicare. Clasa a VIII-a. Consolidare

Exercitii practice de limba romana. Competenta si performanta in comunicare. Clasa a VIII-a. Consolidare von Irina-Carmen Haila, Geanina Cotoi, Mihaela Timingeriu

Preis pro Stück:
Lei 20 / € 6,90
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 160 S.; Broschiert
Erscheinungsjahr: 2018
Verlag: Paralela 45
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9789734728008

Avizat M.E.N. conform O.M. nr. 3022/8.01.2018
În contextul aplicarii noilor programe de limba si literatura romana, centrate pe formarea la elevi a competentelor specifice - competente derivate din cele generale si circumscrise celor opt competente-cheie prevazute de Cadrul Comun European de Referinta pentru Limbi -, o lucrare de tipul celei de fata are rolul de a-l orienta atat pe profesor, cat si pe elevul din clasele V-VIII în activitatea de predare-învatare-evaluare. Ea pleaca de la premisa ca limba si literatura romana în învatamantul preuniversitar trebuie predata si însusita ca o disciplina de cultura generala, al carei studiu nu are ca finalitate specializarea filologica a elevilor, ci construirea competentei de comunicare si a competentei culturale a acestora, alfabetizarea lor functionala în domeniu, fara a-i conduce catre abstractiunile teoretice din aria academica.
Lucrarea ofera, în primul rand elevilor, prin varietatea exercitiilor propuse, o perspectiva pragmatica de abordare a cunostintelor în procesul de învatare, prin implicarea constienta si activa în dobandirea unei competente reale de comunicare în limba romana, atat a elevilor din scolile cu predare în aceasta limba, cat si a celor din scolile cu predare în limbile minoritatilor nationale.

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: