skip to content

< Articol precedent   Articolul următor >

Patrimoniul UNESCO din Romania pe intelesul tuturor, vol I

Patrimoniul UNESCO din Romania pe intelesul tuturor, vol I din Adriana Scripcariu, Silvestru Petac, Anamaria Iuga

Preţ pe bucată:
Lei 139 / € 46,50
Valoare cu TVA: 5% (Lei) / 7% (EUR)
plus Taxe poştale

Poate fi comandat/ă

Categorie: Bücher
Pagini / Format: 272 S.; Hardcover/Pappeinband
Anul apariţiei: 2019
Editura: Scoala Agatonia
Limba: Rumänisch
ISBN: 9786069076019

Anuntam o noua aparitie editoriala dedicata patrimoniului UNESCO din România, care aduce frumusetea dinaintea publicului larg prin multa imagine - veche si recenta - povestita prin texte accesibile si prietenoase, cuvinte de specialitate explicate, fragmente de cronica si fragmente de interviu de la cei care au cunoscut pe viu si, pe alocuri, mai traiesc patrimoniul imaterial.
Creatia si tiparirea cartii au fost sustinute de Ordinul Arhitectilor din România din timbrul de arhitectura, Consiliul Judetean Ilfov, prin Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Ilfov si Scoala de la Piscu. Cartea apare sub patronajul Comisiei Nationale a României pentru UNESCO.
Este vorba despre o ampla publicatie, o colaborare frumoasa între multi profesionisti si iubitori ai patrimoniului cultural din România si Republica Moldova, o carte care va apropia cititorul de întelesurile si mesajele adânci ale patrimoniului material si imaterial din spatiul românesc.
Conceptul cartii apartine istoricului de arta Adriana Scripcariu, careia i s-au alaturat în calitate de autor, respectiv co-autor ai unor capitole etnocoreologul Silvestru Petac, de la Muzeul de Etnografie al Transilvaniei (Cluj) si Ana Iuga, de la Muzeul National al Taranului Român.
Peste 500 de imagini actuale si de arhiva însotesc textele. Lista fotografilor este lunga, începe cu Iosif Berman, Leopold Adler, Kurt Hielscher si continua cu George Dumitriu, Marius Caraman, Gabriel Motica si altii.

Mai multe articole care vă pot interesa: