skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

Morometii (2 vol.)

Morometii (2 vol.) von Marin Preda

Preis pro Stück:
Lei 76 / € 25,50
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 1024 S.; 130 x 200 mm, Broschiert, Broschiert, Broschiert, Broschiert, Broschiert, 130 x 200 mm, Broschiert
Erscheinungsjahr: 2019
Verlag: Cartex
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9789737883858

Prin Morometii, Marin Preda ne vorbeste de tarani cum nu se mai vorbise pana la el. Intr-o literatura saturata, aparent, de materia vietii taranesti, aceasta aparitie parea imposibila. Izvorul parea epuizat si o adevarata campanie pragmatica impotriva literaturii cu subiecte rurale contribuise si ea, decisiv, la consolidarea impresiei. Marin Preda ne descopera totusi o lume inedita, scaldata intr-o lumina solara care alunga tenebrele.
Mihai Ungureanu
Morometii e povestea nu numai a taranului roman si a schimbarilor prin care acesta trece, ci o poveste actuala a romanului in general, al carui caracter este subliniat de umorul negru si conexiunea cu viata la sat. Morometii 2 a fost ecranizat in 2018 de Stere Gulea, film in care a pus la un loc scene si stari din mai multe carti ale lui Marin Preda. Fascinant e felul in care romanii de azi s-au regasit in film, faptul ca istoria pare a se repeta sub forme diferite, dar cu aceeasi esenta.

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: