skip to content

< Previous article   Next item >

Hai sa descoperim Patrimoniul UNESCO din România!

Hai sa descoperim Patrimoniul UNESCO din România! from Adriana Scripcariu

Price per copy:
Lei 70 / € 23,50
incl. VAT: 5% (Lei) / 7% (EUR)
plus Delivery fees

Available

Category: Bücher
Pages / Format: 190 S.; Broschiert
Edit year: 2017
Publishing House: Scoala Agatonia
Language: Rumänisch
ISBN: 9786069441336

Materialul se adreseaza elevilor de gimnaziu, în principal, dar poate constitui un punct de plecare în adaptarea continuturilor pentru alti ani de studiu din învatamântul preuniversitar. Nu în ultimul rând, poate fi o sursa de inspiratie si un material bun de folosit în mod direct în activitati scolare si extrascolare, încurajând abordarea integrata si formarea competentelor. Materialul constituie, de asemenea, o resursa didactica utila care ar putea veni în sprijinul profesorilor interesati de derularea unei programe de educatie pentru patrimoniu ca oferta de curriculum la decizia scolii.

"Stii, aproape în fiecare generatie au fost oameni care a avut gândul ca cei dinaintea lor erau mai buni, mai întelepti, mai bogati sufleteste si ca cei tineri au pierdut parca ceva din maretia celor de odinioara. Asa scria, spre exemplu, Joseph Haltrich, la mijlocul secolului al XIX-lea, ca frumusetile vechi se uita, ca oamenii devin mereu mai materialisti, mai putin sensibili la frumos si mai comozi, mai ales cei de la oras... Si totuSi, câti oameni minunati a dat secolul al XX-lea, generatii care au adus atâta lumina asupra patrimoniului! În egala masura, au fost destui si dintre cei carora nu le-a pasat deloc, iar timpurile au fost vitrege, cu razboaie si regimuri politice dure...

Eu cred si sper ca si în generatia voastra se vor gasi unii care sa se îndragosteasca de patrimoniul cultural, sa-l cerceteze, sa-l îngrijasca, sa-l predea mai departe semenilor si mai ales copiilor. Caci frumusetea ne cheama si fiecare generatie îi da ostenii ei. Cine stie, poate si tu vei fi unul dintre ei! E o lupta cu mult sens, care merita dusa."

(Adriana Scripcariu)

Similar items that might interest you: