skip to content

< Previous article   Next item >

Harta de drumetie / Hiking map Muntii Bihor - Platoul Padis

Harta de drumetie / Hiking map Muntii Bihor - Platoul Padis

Price per copy:
Lei 23 / € 7,90
incl. VAT: 5% (Lei) / 7% (EUR)
plus Delivery fees

Orderable

Category: Landkarten
Pages / Format: Landkarte
Edit year: 2018
Publishing House: Schubert & Franzke
Language: Englisch
ISBN: 5948490930337

Muntii Bihorului se desfasoara in zona centrala a Muntilor Apuseni, fiind delimitati în partea nordica de Muntii Vladeasa, în partea nord-estica de Muntii Gilau, în partea estica de Muntele Mare, în partea sudica si sud-estica de Muntii Metaliferi, în partea vestica de Muntii Codru Moma, iar în nord-vest de Depresiunea Beius.

În Muntii Bihorului, se gasesc numeroase chei, pesteri, ponoare si izbucuri, aceasta zona a tarii numarându-se printre cele cu cel mai dezvoltat relief carstic. Cea mai mare altitudine a acestor munti, de 1849 metri, se înregistreaza în Vârful Curcubata Mare, cunoscut si ca Vârful Bihor. Pe lânga cel mai înalt vârf al masivului, alte piscuri ce atrag atentia pasionatilor de drumetie sunt: Vârful Curcubata Mica, Varful Piatra Graitoare, Muntele Gaina Cruce.

Exista de asemenea în aceasta zona si câteva atractii naturale renumite, precum: Cetatile Ponorului, Pestera Ghetarul de la Scarisoara, Pestera Ursilor, Pestera Ghetarul de la Vârtop, Cetatea Radesei, Platoul carstic Lumea Pierduta sau Groapa Ruginoasa. Tot aici, pot fi vizitate si alte obiective, mai putin cunoscute, însa cu un potential încântator: Pestera Poarta lui Ionel, Pestera Portile Bihorului, Cheile Ordâncusei, Cascada Vârciorog sau Cascada Patrahaitesti.