skip to content

< Articol precedent   Articolul următor >

Hiking Map of the Cozia Mountains - Harta de drumetie a Masivului Cozia

Hiking Map of the Cozia Mountains - Harta de drumetie a Masivului Cozia
M 1:35.000

Preţ pe bucată:
Lei 23 / € 7,90
Valoare cu TVA: 5% (Lei) / 7% (EUR)
plus Taxe poştale

în stoc

Categorie: Landkarten
Pagini / Format: Faltkarte; Faltkarte
Anul apariţiei: 2017
Editura: Klausenburg, Schubert+Franzke
Limba: Englisch
ISBN: 5948490930368
ediţie / volum: Muntii nostri nr. 18

Masivul Cozia se înalta pe stânga râului Olt, în dreptul statiunii balneoclimaterice Calimanesti si reprezinta o asociere de culmi aproape radiale ce se desprind din Vârful Cozia (Ciuha Mare) alcatuind un masiv unitar, un monolit stâncos, în partea central-sudica a Carpatilor Meridionali.

Este limitat în nord de Depresiunea Lovistei, în est de râul Topolog, în sud de dealurile subcarpatice ale depresiunii Jiblea-Calimanesti si în vest de râul Olt. Între aceste limite masivul atinge altitudini ca: Vârful Cozia (Ciuha Mare) 1667 m, Vârful Ciuha Mica 1627 m, Vârful Durduc 1504 m si Vârful Bulzu 1565 m.
Masivul Cozia se prezinta ca o cuta anticlinala, cu o serie de cute secundare pe flancul sudic. Din punct de vedere geologic, Masivul Cozia are o structura interesanta. În realitate, apartine zonei sisturilor cristaline ale Carpatilor Meridionali, iar depresiunile la marginea masivului sunt alcatuite atât înspre sud cât si înspre est, pe suprafete apreciabile din roci tertiare, dar totusi cea mai mare parte a regiunii centrale a Coziei este alcatuita din grano-gnaise cu ochiuri mari de microclin, asa zisul gnais de Cozia.
Geologia masivului a ajutat sa se formeze aici obiective turistice naturale specific Coziei: chei/defilee ca Defileul Oltului; zone stâncoase: Poarta de Piarta, Pietrele Rosiei, Poarta Stânisoarei, Prapastia Gardului, Gradina Zmeilor, Muchia Foarfecii; cascade: Cascada Gardului, Cascada Urzicii. Tot în masiv si în jurul masivului au gasit loc manastiri ortodoxe ca: Manastirea Intrarea Maicii Domnului în Biserica (Manastirea Turnu), Manastirea Mare Mucenic Gheorghe (Manastirea Stânisoara), Manastirea Sfânta Treime (Manastirea Cozia), Schitul Nasterea Sf. Ioan Botezatorul (Schitul Cozia Veche).