skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

Plimbarea domnului Pleasca

Plimbarea domnului Pleasca von John Burningham

Preis pro Stück:
Lei 33 / € 11,00
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 32 S.; Hardcover/Pappeinband
Erscheinungsjahr: 2019
Verlag: Cartea Copiilor
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9786068996073

Domnul Pleasca pleaca la plimbare cu barca si toata lumea vrea sa vina cu el. Nu e prea mult loc, dar daca pasagerii sunt intelegatori, va fi o plimbare frumoasa si linistita pe rau. Dar... daca nu?
O vreme, au plutit fericiti impreuna, dar apoi... capra a dat cu copita, vitelul a tropait, gainile au dat din aripi, oaia a behait, purcelul s-a tavalit, catelul a necajit pisica, pisica l-a fugarit pe iepuras, iepurasul a topait, copiii s-au luat la harta, barca s-a inclinat...
Aceasta poveste, spusa cu mult umor de John Burningham, poate fi un mod foate atractiv si usor de inteles de a le vorbi copiilor mici despre un aspect esential pentru o integrare armonioasa in societate: ce drepturi si ce responsabilitati avem in relatiile cu ceilalti?

Bunul domn Pleasca nu refuza pe niciunul dintre cei care vor sa vina cu el la plimbare cu barca. Nu-i pasa ca unii au maini, altii au aripi, unii au gheare, altii au copite — tot ce vrea domnul Pleasca este ca ei sa respecte cateva reguli simple.

De ce? De ce exista atatea reguli pe lume? Si chiar trebuie sa le respectam, chiar si cand suntem copii? Da, trebuie, ne spune povestea domnului Pleasca, daca vrem sa traim impreuna, oricat de diferiti suntem, si sa ne bucuram de tot ce ne ofera viata. Altfel, barca in care ne aflam cu totii se rastoarna.