skip to content

< Articol precedent   Articolul următor >

Les eglises fortifiees par les Saxons en Transylvania

Les eglises fortifiees par les Saxons en Transylvania din Ioan Marian Tiplic

Preţ pe bucată:
Lei 80 / € 27,00
Valoare cu TVA: 5% (Lei) / 7% (EUR)
plus Taxe poştale

Poate fi comandat/ă

Categorie: Bücher
Pagini / Format: 119 p.
Anul apariţiei: 2008
Limba: Französisch
ISBN: 9789737959485

Terra Ultrasilvana, Transilvania - tara de dincolo de paduri - poate fi considerata una din cele mai sugestive ilustrari ale conceptului de „peisaj cultural". Una din componentele esentiale din acest punct de vedere este constituita din asezarile rurale fondate de sasi cu aproximativ opt sute de ani in urma. (Editii disponibile: Romana, Germana, Engleza, Franceza)
Despre autor:
Ioan Marian Tiplic este absolvent al Facultatii de Litere, Istorie si Jurnalisticã (sectia Istorie - Antropologie) a Universitatii „Lucian Blaga" din Sibiu, 1996. Studii aprofundate, cu specializarea „Conservarea si restaurarea patrimoniului national", 1997.

Doctor în Istorie (2003), cu o lucrare despre „Sistemele de fortificatii din Transilvania in secolele XI-XIV". Din 2004 este seful catedrei de istorie antica si medievala a Universitatii „Lucian Blaga" din Sibiu. A publicat numeroase articole privind istoria medievala a Transilvaniei. Printre altele, este autorul volumelor: „Breslele producatorilor de arme din Sibiu, Brasov si Cluj (sec. XIV-XVI)", 2001, „Prelegeri de istorie medie universalã. Evul Mediu timpuriu in Europa si Orientul Apropiat" (colaborare cu Z.K. Pinter), 2004 si „Contributii la istoria spatiului romanesc in perioada migratiilor si Evul Mediu timpuriu", 2005.

Mai multe articole care vă pot interesa: