skip to content

< Articol precedent   Articolul următor >

Multiculturalism in Transilvania

Multiculturalism in Transilvania din Marina Trufan, Marius Muresan
dupa conferinta de pace de la Paris

Preţ pe bucată:
Lei 35 / € 11,90
Valoare cu TVA: 5% (Lei) / 7% (EUR)
plus Taxe poştale

Poate fi comandat/ă

Categorie: Bücher
Pagini / Format: 234 S.; Broschiert
Anul apariţiei: 2019
Editura: Klausenburg, Casa Cartii de Stiinta
Limba: Rumänisch
ISBN: 9786061715312

În contextul sarbatoririi a celor 100 de ani de la deschiderea lucrarilor conferintei, volumul de fata îsi propune sa reconstituie, pe baza documentelor si a informatiilor istorice, demersurile întreprinse de România pentru recunoasterea internationala a momentului istoric de la Alba Iulia, precum si elementele care au contribuit la consolidarea unei constiinte nationale comune. Totodata, doreste sa aduca în actualitate fragmente din trecutul Transilvaniei si al Clujului.
Volumul este structurat în trei arii tematice, care urmaresc sa dezvolte problematica dinspre un cadru general spre unul particular. Prima arie porneste de la premisa ca Europa anului 1919 îsi revenea dupa un razboi care i-a spulberat sistemul de valori construit de-a lungul a mai multor veacuri. Cei patru ani de conflict au reusit sa stearga pentru totdeauna încrederea acumulata pe scena politica de marile puteri europene aflate pe culmile dominatiei mondiale. Conferinta de Pace de la Paris marcheaza sfârsitul marilor imperii. Pe cenusa acestor se formeaza noi state, în baza principiilor enuntate de marii oameni politici ai vremii, ceea ce determina schimbarea de paradigma în relatiile internationale, punându-se accent pe diplomatie. (...)
Volumul îsi propune sa aduca aspecte lamuritoare cititorilor interesati de aportul pe care l-a adus Conferinta de Pace de la Paris istoriei nationale, dar si sa reprezinte un instrument de lucru util studentilor facultatilor de istorie si publicului avizat.