skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

Omnibuz - Tramvai -- Trolleybuz

Omnibuz - Tramvai -- Trolleybuz von Marcel Stancu
Transportul public electric in Sibiu si Romania

Preis pro Stück:
Lei 145 / € 48,50
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: zahlreiche Farbfotos, 388 S.; 30.4 x 21.5 cm, gebundene Ausgabe
Erscheinungsjahr: 2019
Verlag: Hermannstadt, Honterus
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9786060080220

Inginerul Marcel Stancu a lansat o noua carte intitulata "Omnibuz, tramvai, troleibuz - Transportul public electric în Sibiu si în România" la Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu. Cartea a fost editata de Honterus, publicatie care s-a ocupat si de cartea "Sibiul si electrificarea României" scrisa de Marcel Stancu.

Inginerul Marcel Stancu, în vârsta de 57 de ani, s-a nascut în Sibiu si a absolvit colegiul "Gheorghe Lazar" în anul 1980. A urmat cursurile Facultatii de Electrotehnica a Institutului din Timisoara pâna în anul 1986. A lucrat în instalatii electrice de joasa, medie si înalta tensiune activând în domeniile - fabricarea si repararea echipamentelor electrice, dispecerat, distributia energiei electrice, producerea energiei electrice, mentenanta echipamentelor electrice, constructii-montaj. În 1996 a creat muzeul energeticii sibiene din Sadu, primul astfel de muzeu din România. În 2013 a publicat cartea "Sibiul si electrificarea României", care a fost reeditata în 2014. În 17 septembrie 2019 a publicat cartea "Omnibuz, tramvai, troleibuz - Transportul public electric în Sibiu si în România".

"Omnibuz, tramvai, troleibuz - Transportul public electric în Sibiu si în România" este cea mai complexa analiza a transportului public electric, pornind de la un nivel global si parcurgând în acest fel istoria lor în Europa, în România si în judetul Sibiu cu Sibiu, Medias si Rasinari. În acest fel se poate observa prin comparatie situatia Sibiului fata de celelalte regiuni. Cartea abunda de informatii documentate si fotografii cu momentele cele mai importante din lunga istorie a transportului electrificat.

"Rezultatul este grandios, avem în fata o carte bine cercetata si bine documentata, cu o sumedenie de informatii pe care daca fiecare dintre noi ar încerca sa o regaseasca ar fi nu numai imposibil dar ar fi fost si pericolul sa gasim informatii false. Acest lucru îl realizam în momentul în care citim cartea, exista o conexiune care se vede prin comparatia cu România, Europa si lumea. Autorul nu doar prezinta fapte, dar i-a si pozitii si atitudini. Cine citeste cartea îsi da seama de fiecare moment când autorul prezinta fapte cercetate si când pledeaza pentru ceva sau deplânge o anumita evolutie. Este o carte stiintifica, documentara dar are un stil placut, accesibil publicului larg", spune consilierul judetean, Martin Bottesch.

Sunt incluse si regiunile cu populatie româneasca din alte tarii datorita importantei lor în ceea ce priveste dezvoltarea transportului electric. "Cernauti este al doilea oras cu transport electric, dupa Bucuresti si înainte oraselor mari, precum Timisoara, Cluj sau Sibiu. Am inclus un capitol inedit pentru documentarea stiintifica - muzeele de transport public, iar în Chisinau s-a deschis primul astfel de muzeu", spune autorul cartii, Marcel Stancu.

Desi este document stiintific autorul îsi i-a dreptul de a apara evolutia tehnologia întârziata din România, astfel în carte sunt prezente paragrafe umoristice care pun în comparatie dezvoltarea României cu alte tarii. Un astfel de exemplu este: "În 1872 controlorii noii linii de tramvai inventata în Bucuresti controlorii de bilete trebuiau sa fie straini. Astfel, englezii nu au vreau încredere în bucuresteni, ei îsi doreau sa încaseze din vânzarea de bilete si controlorii autohtoni nu erau destul de vigilenti", explica Marcel Stancu.

Aceste comparatii au rolul de trezi întrebari în mintea cititorului, în acelasi timp explicând evolutia relativ lenta a României. "Spre deosebire de celelalte orase unde electrificarea a fost gândita ca un moft, în Sibiu a fost integrata. În aceasta gândire integrativa a intrat inclusiv transportul electric. Cu toate acestea Sibiul nu este nici primul, nici al doilea oras cu tramvai, având în vedere ca este un oras mic comparativ cu Iasul sau Timisoara, nu are sens ca aici sa se fi construit prima linie de tramvai", conchide inginerul.

Cartea "Omnibuz, tramvai, troleibuz - Transportul public electric în Sibiu si în România" este publicata de Honterus, editura si tipografie a Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu. În cele 388 de pagini este prezentata istoria transportului public electric în context global, european, românesc si concentrata pe judetul Sibiu. Contine 22 de capitole care reprezinta o documentare detaliat a situatiei din România în ceea ce priveste transportul electric, începând cu 1860 - Tramvaiele cu cai de pe teritoriul României pâna în anul 2018. Designerul cartii a fost facut de Claudiu Popa.

Denisa Laicauf, Turnul Sfatului

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: