skip to content

< Previous article   Next item >

Geneza culturii romane moderne

Geneza culturii romane moderne from Alex Drace-Francis
Institutiile scrisului si dezvoltarea identitatii nationale (1700-1900)

Price per copy:
Lei 36 / € 12,00
incl. VAT: 5% (Lei) / 7% (EUR)
plus Delivery fees

Orderable

Category: Bücher
Pages / Format: 264 S.; Broschiert
Edit year: 2016
Publishing House: Polirom
Language: Rumänisch
ISBN: 9789734662258

Geneza culturii romane moderne. Institutiile scrisului si dezvoltarea identitatii nationale (1700-1900) - Alex Drace-Francis
Traducere de Marius-Adrian Hazaparu
Alfabetizare, modernizare institutionala, dezvoltarea unei literaturi nationale, formarea unui stat independent: iata citeva fenomene asociate de mult cu experienta istorica romaneasca din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea. Dar care este relatia dintre ele, cum s-au influentat reciproc si in ce context global si-au facut aparitia? Alex Drace-Francis propune o reevaluare critica a proceselor de creare a institutiilor culturale si educationale in Principatele Romane si in Vechiul Regat, in lumina teoriilor recente din stiintele sociale. De-a lungul a douazeci de capitole concise, dar intemeiate pe o ampla cercetare a surselor interne si externe, Alex Drace-Francis ofera o prezentare originala a principalelor linii de dezvoltare si in acelasi timp o serie de contributii noi la dezbaterile istoriografice internationale privind educatia, cultura tiparului, formarea statului si identitatea nationala.
„Un studiu foarte util, care examineaza legatura vitala dintre cultura si natiune intr-o perioada cruciala din istoria Romaniei." (Andrei Pippidi)
„Un studiu extrem de erudit... O carte indispensabila pentru oricine este interesat de originea productiei literare si a educatiei in contextul Iluminismului, al modernizarii si formarii statelor." (Irina Livezeanu)
„Solida, foarte bine informata, cartea lui Alex Drace-Francis nu se limiteaza la sinteza unui numar mare de date si ipoteze, ci formuleaza si intrebari importante cu privire la un trecut cultural a carui cercetare este inca marcata de stereotipuri." (Mircea Anghelescu)

Similar items that might interest you: