skip to content

< Previous article   Next item >

O istorie ilustrata a romanilor

O istorie ilustrata a romanilor from Ion Bulei

Price per copy:
Lei 50 / € 16,90
incl. VAT: 5% (Lei) / 7% (EUR)
plus Delivery fees

Orderable

Category: Bücher
Pages / Format: 288 S.; 165 x 215 mm
Edit year: 2018
Publishing House: Litera
Language: Rumänisch
ISBN: 9786063329050

La cumpana de veacuri si milenii, romanii sunt din nou la o rascruce. La atatea popoare istoria are continuitate. La romani, firul ei s-a rupt de prea multe ori. Revenirea, cautarea normalitatii sunt iarasi la ordinea zilei. Constructia structurilor este din nou luata de la inceput. Numai ca acum timpul istoric este mult prea grabit.
Cu mentalitatile noastre, adesea ale timpului agrar, riscam o miscare istorica prea lenta. Ceea ce, in acest timp fara rabdare, poate echivala cu imobilismul si incremenirea. Ne vom salva nu neaparat cu inteligenta noastra – calitate reala si de atatea ori invocata, adesea ca o compensatie –, ci cu disciplina efortului nostru creator.

Traiesc astazi in societatea romaneasca elemente disparate de viata traditionala, nostalgii interbelice, structuri si atitudini comuniste, evolutii postcomuniste inca insuficient definite. Sperantele unei regasiri istorice a romanilor nu sunt putine: coeziunea statului lor intr-o zona tulbure, cu granite in miscare, capacitatea remarcabila de receptare a modelelor, pozitia sa strategica importanta pentru Europa, incadrarea in noile structuri ale continentului. Istoria romanilor, spunea filosoful Constantin Noica, e deschisa tuturor posibilitatilor. Si, evident, si tuturor sperantelor.

Similar items that might interest you: