skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

Cititorul din pestera

Cititorul din pestera von Rui Zink

Preis pro Stück:
Lei 25 / € 8,50
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

bestellbar

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 120 S.
Erscheinungsjahr: 2021
Verlag: Humanitas
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9786067798746

Cititorul din pestera a aparut in 2006, cu prilejul Zilei Mondiale a Lecturii. Povestea, spusa cu umor si fara ostentatie moralizatoare, este a unui copil debusolat care descopera lumea si se descopera pe sine calatorind prin lumile literaturii. In 2010 a aparut la Lisabona o a doua editie a cartii, adaugita, care face obiectul traducerii de fata.
„Adevarata libertate, chiar cea adevarata, este lectura. Cand scriu sunt prizonierul stilului meu, al micutei mele lumi interioare, al micutei mele lumi exterioare, al temelor care ma obsedeaza, al temelor pe care le pot atinge fara sa par prea disonant. Dar cand citesc... Nu exista ingradiri – doar miile de ani de cuvinte si imaginatie, cei ai generatiilor si generatiilor de scriitori..." (Rui ZINK) „O parabola despre lumea de azi si o minunata lectie de citit." (Ioana PARVULESCU)
RUI ZINK s-a nascut la Lisabona, pe 16 iunie 1961. Este profesor in cadrul Departamentului de Studii Portugheze al Facultatii de Stiinte Sociale si Umane de la Universidade Nova de Lisboa. A debutat cu romanul Hotel Lusitano, in 1987. A scris romane, nuvele, eseuri, piese de teatru si carti pentru copii.

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: