skip to content

< voriger Artikel   nächster Artikel >

Limba germana. Manual A2.2

Limba germana. Manual A2.2 von Giorgio Motta

Preis pro Stück:
Lei 39 / € 13,00
Inkl. Mwst.: 5% (Lei) / 7% (EUR)
zzgl. Versandkosten

auf Lager

Kategorie: Bücher
Seiten / Format: 108 S.; Broschiert
Erscheinungsjahr: 2019
Verlag: Art
Sprache: Rumänisch
ISBN: 9786068964959

Manualul cuprinde doua module, fiecare fiind alcatuit la rândul sau din trei lectii. Modulele încep cu o secventa intro în care este prezentata, în imagini atractive, tema-cadru, având rolul de a capta atentia elevilor. Tot aici, în caseta Wir lernen, sunt anuntate obiectivele care urmeaza sa fie atinse.

În cele trei lectii ale fiecarui modul sunt prezentate situatii din viata cotidiana a preadolescentilor, sustinute vizual prin imagini relevante. Aspectele gramaticale sunt corelate cu aceste situatii, astfel încât introducerea lor se produce ciclic si cu pasi mici, facilitând întelegerea. Rubrica Memo sintetizeaza informatiile gramaticale aparute în lectie, iar expresiile noi sunt prezentate în casetele So sagt man´s.

Fiecare lectie trateaza cel putin un aspect de fonetica prin exercitii de pronuntie cu suport audio, iar la sfârsitul fiecarui modul, pe pagina Das Lehrbuch präsentiert, este abordat un aspect cultural specific spatiului germanofon. Secventa intitulata Projekt are rolul de a-i antrena pe elevi într-o activitate de echipa, în care sa foloseasca practic cunostintele asimilate, pentru a realiza împreuna un produs ce poate fi folosit ulterior la curs. Fiecare modul se încheie cu o sinteza a aspectelor gramaticale (Meine Grammatik) si cu o pagina dubla de autoevaluare: Das kann ich schon. La sfârsitul manualului exista lista alfabetica a cuvintelor si glosarul german - român, care cuprinde vocabularul celor sase lectii. Sunt prezente, de asemenea, si activitati de învatare integrate în scurte secvente video, care îi înfatiseaza pe protagonisti - Jan, familia si prietenii sai -, în diferite situatii din viata reala.

Deoarece fiecare lectie introduce noi experiente de viata ale acelorasi personaje, continutul manualului este autentic si le permite elevilor sa învete limba germana prin prisma intereselor specifice vârstei. Tipurile de text sunt si ele specifice universului preadolescentilor - chat, haul, discutii pe forum, comentarii si dialoguri pe Skype -, încurajând învatarea multimedia, de tip interdisciplinar, în acord cu cerintele moderne ale predarii limbii germane ca limba straina.

Prelucrare dupa Maximal A2. Deutsch für Jugendliche. Kursbuch de Giorgio Motta, El?bieta Krulak-Kempisty, Dagmar Glück, Kerstin Reinke © Ernst Klett Sprachen GmbH, 70178 Stuttgart, Germany, 2019

ART KLETT propune elevilor si profesorilor din România seria Maximal a editurii germane Klett Sprachen, partenerul nostru pentru aceasta disciplina si un nume de referinta între editurile care publica materiale destinate învatarii limbilor straine. Cele trei manuale de limba germana care au fost declarate câstigatoare în cadrul licitatiei din 2019 (3 manuale din tot atâtea propuse) sunt:

Limba moderna - Germana. Nivel A1.2
Limba moderna - Germana. Nivel A2.1
Limba moderna - Germana. Nivel A2.2

Seria Maximal a primit în anul 2017 cel mai important premiu european, pentru manuale si resurse educationale: Medalia de Aur BELMA.

Diese Artikel könnten Sie auch interessieren: