skip to content

< Previous article   Next item >


Pacientul

Pacientul from Jasper DeWitt

Price per copy:
Lei 50 / € 16,90
incl. VAT: 5% (Lei) / 7% (EUR)
plus Delivery fees

Available

Category: Bücher
Pages / Format: 288 S.; 130 x 200 mm
Edit year: 2020
Publishing House: Litera
Language: Rumänisch
ISBN: 9786063363481

Joseph M. este cel mai vechi si cel mai bizar pacient al unui spital de psihiatrie din New England. Faima lui tenebroasa consta in efectul catastrofal pe care il are asupra celor care vin in contact cu el: asistentele, infirmierii si doctorii care se ocupa de el pentru un timp sfarsesc prin a innebuni sau chiar prin a se sinucide.
Nou-sosit in spital, impotriva tuturor avertismentelor si interdictiilor, tanarul medic psihiatru Parker H. are ambitia de a-l vindeca pe pacientul care nu a putut fi inca diagnosticat. La prima vedere, Joe pare perfect rational, coerent si chiar charismatic. Si tocmai de la charisma lui porneste dezastrul. Dar care ar fi puterea lui Joe asupra celorlalti daca acestia nu ar avea propriii demoni, propriile spaime si cosmaruri?
Construit sub forma unor postari succesive pe internet, Pacientul este un roman alert, tensionat, cu un parcurs imprevizibil si cu un deznodamant socant, tulburator.
„Un roman de debut percutant si infricosator... Naratiunea si intriga sunt captivante, construite pe incursiuni indraznete in psihologie si replici dure... de o intensitate savuroasa." Kirkus Reviews
„Naratiunea din Pacientul construieste pas cu pas o teroare care va acapara cititorul intr-un lant neintrerupt de spaime." New York Journal of Books